Go to Top

cChange Challenge

cCHANGE Challenge

Jeg, vi og det store skiftet

Vi er igang med å rekrutere deltagere til neste runde av cCHALLENGE. 12 personer lever med et selvvalgt endringsprosjekt i 30 dager. Vi starter 2. februar. Blir du med? Ta kontakt på cchallenge@nullcchange.no

30 dager med endring

I cCHANGE Challenge blir personer invitert til å ta på seg en selvvalgt utfordring, et eget endringsprosjekt, over en periode på 30 dager. Dette skal være en utfordring som er gjennomførbar, men som likevel er noe å strekke seg etter. Det er mange ulike måter å bidra til en mer bærekraftig fremtid på, kanskje langt flere enn du har tenkt på. Det kan være “jeg skal ikke spise kjøtt”, “jeg kjører kollektivt”, men det kan også være “sette av tid til å være kreativ”. Her kan du lese mer om dette!

Formålet med utfordringen er ikke nødvendigvis å endre verden, men å reflektere over hvordan endring skjer, hva det innebærer, hva som er vanskelig, hvilke reaksjoner man får fra familie og venner og hvordan systemet slår tilbake. 

Under møter du de første cCHANGE Challenge deltagerne, som i perioden 20. november-19. desember 2014 delte sine erfaringer og innsikter med omverden gjennom sine individuelle websider. Vi planlegger nå runde to av cCHALLENGE med oppstart 26. januar. Ta kontakt om du ønsker å være med i denne runden eller senere (cchallenge@nullcchange.no).

Endre verden

Kan vi endre samfunnet så raskt og i så stor skala som klimaendringene krever? Dette er sannsynligvis det viktigste spørsmålet i vår tid. Mange mener at svaret ligger i endret adferd, for eksempel å sykle, resirkulere, slå av lysene eller dyrke egen mat. Andre peker på behovet for samfunnsendringer, som flere sykkelveier, gjenbruksmote, reguleringer og lover. Vi trenger begge, og bak begge må det stå dedikerte mennesker som tar ansvar for å skape en verden som er mer klimavennlig og rettferdig. 

Samfunnsendringer kan skje veldig raskt dersom individer tar aktiv del i endringen. Ikke bare fordi individuelle valg i selv er viktig, men fordi de starter nye samtaler og endrer hvordan man forstår samfunnsendringer. Vi tror at verden fort kan endre seg i en klimavennlig retning, når vi først har passert vippepunktet i samfunnet. Vi tror også at helt vanlige enkeltpersoner kan spille en nøkkelrolle i dette skiftet.

cCHANGE Challenge er støttet av Miljødirektoratet

DEL DETTE
facebook_icontwitter_iconlinkedin_icon

MØT DELTAGERNE I
CCHANGE CHALLENGE

Les om deres utfordringer og erfaringer

Sigrun-Nilsen Will-Nicholson Kari-Ryan John-Richard

Sigrun Brustad Nilsen

Will Nicholson 

Kari Ryan  

John Richard Hanssen

Min cChallenge: 
2 strømfrie timer hver dag
Min cChallenge: 
Redusere bilbruk med 50%
Min cChallenge: 
Ikke spise kjøtt 
Min cChallenge: 
Lage matpakke hver dag
       
Mette-Newth Oerjan-Johansen Anne-Karin-Jortveit Arild-Hjermstad

Mette Newth

Ørjan Zazzera Johansen

Anne Karin Jortveit

Arild Hermstad 

Min cChallenge: 
Kutte CO2 forbruk til et nødvendig minimum
Min cChallenge: 
Ikkje kjøra bil til jobben
Min cChallenge: 
30 dager x 30 kroner
Min cChallenge: 
Ikke spise kjøtt i uken, hele familien
       
Maria-Sand Hiwa-Mayi Mette-Boe-Lyngstad Nimra-Batool

Maria Sand

Hiwa Mayi

Mette Bøe Lyngstad

Nimra Batool

Min cChallenge: 
1 kreativ time hver morgen
Min cChallenge:
Ta trappen, ikke heisen 
Min cChallenge: 
Ikke plastpose når jeg handler
Min cChallenge: 
Kildesortering av matavfall