Go to Top

cCHANGE Challenge: John Richard Hanssen

John-Richard

John Richard Hanssen

Min cChallenge: Lage matpakke hver dag

Jeg heter John Richard Hanssen, og er en selvstendig konsulent innenfor lederutvikling og prosessledelse i Trondheim. Jeg er opptatt av hvordan jeg profesjonelt kan bidra til et godt arbeidsliv igjennom å gjøre ledere mer bevisst om seg selv og hvordan de leder andre, og hvordan vi kan legge til rette for kunnskapende prosesser på en arbeidsplass.

Privat er jeg gift med Sine, og har en skjønn datter på snart 3 år – og elsker å komme meg ut i skog og mark. Går rundt med mange gode intensjoner jeg ikke får gjort noe med – og tenker at dette endringsprosjektet er en utmerket sted å starte med noen små endringer i mitt liv jeg gjerne vil få til.

Del dette

facebook_icontwitter_iconlinkedin_icon

Dag 20: En snakkis

Jeg vet ikke om jeg vil karakterisere det som noen stor snakkis, men matpakkeprosjektet blir ofte et emne vi kommer forbi i løpet av lunsjen. Kanskje mest fordi jeg passer på å ta bilde av lunsjen med jevne mellom rom. Og, så kan jeg jo håpe på at jeg smitter mine kolleager litt, kanskje tenker de litt mer over sine matvaner, kanskje tenker de etter middagen, «Ja, kanskje den kjøttkakeresten kan bli pålegg på rugbrødet i morgen?». Iallefall ble gårsdagens middagsrester et viktig bidrag til dagens matpakke for meg i dag, og det føltes godt. En god dag i matpakkeprosjektet.

2014-12-09 11.29.39

 

Dag 19: Ok det er ikke så gøy alltid

Endring er ikke like lett eller motiverende hver dag, men det å ha et holdepunkt hjelper. I dag var jeg svært lite motivert til å lage matpakke, delvis på grunn av travelhet og kjedelig utvalg der hjemme. Og, hadde mest lyst til å bare stikke ut i lunsjen – og kjøpe noe god sushi eller tilsvarende. Men, tok med meg kaviartuben og en stabel knekkebrød på tur ut av døra, og sannelig ble det ikke en liten julenisse ut av det hele. Håper på en litt mer motiverende matpakke i morgen – og tenker for meg selv at det er lov at ikke alle dager med endring er like rosenrøde som vi liker å formidle.

Dag 18 kopi

 

Dag 14: Kjøpelunsj=trening

I dag var jeg igjen på kurs, som startet med lunsj. Gratis lunsj med masser av god sushi og julemat var litt for vanskelig å si nei til, så da ble det å trå til med 45 minutters trening i kveld. Det gode med det er at kona også ble involvert, og vi tok en treningsøkt her hjemme sammen. Hyggelig var det også – og motiverende. Og, på julegavelista har det kommet mer treningsutstyr til trimrommet her hjemme. Frykter litt samme opplegg i morgen, så vurderer å ta med lunsj selv om det er kursdag – slik at jeg kan få en hviledag med treninga.

2014-12-03 22.19.57

 

Dag 12: Jeg hever lista!

Sist uke var preget at et par kursdager og en reisedag, så ble kun to dager med matpakke. I dag er det ny uke, hvor jeg skal være på kontoret iallefall 4 dager, slik at det blir en del mer matpakke denne uka. Merker at jeg nå er klar for litt flere utfordringer matmessig, slik at jeg kan utvide mitt fokus litt – matpakka var en start, en rutine som minner meg på at jeg også kan gjøre andre ting. Merker at ambisjonsnivået øker litt. Skal jeg faste etter kl. 8, eller skal jeg legge inn 30 minutter med fysisk aktivitet hver dag? Eller noe annet? Tenker at jeg skal øke lista gradvis, og lander derfor på at de dagene jeg ikke har med matpakke skal jeg dyrke minst 45 minutter med fysisk aktivitet. Jeg kan også dyrke fysisk aktivitet de andre dagene, men som minimum de dagene jeg ikke har matpakke med.

2014-12-01 12.04.51-2

 

Dag 5: Bevissthet rundt matpakka

I dag tidlig ble det litt travelt, og normalt sett hadde dette vært en dag hvor jeg ikke hadde tatt med matpakke. Jeg ville normalt bare løpt ut døren – og satset på noe kantinemat. Men, merker at dette prosjektet gjør noe med min bevissthet rundt matpakka. Og, det er ofte det endringer handler om, å bruke sin begrensede viljestyrke til å legge om rutinene – og la rutinene etterhvert bli nye og gode vaner. Så, i dag fikk jeg også matpakke med. Brødskiver med en medfølgende tube makrell i tomat.

dag 5 kopi

 

Dag 2: Første matpakkedag

I går kjørte jeg kurs, hvor en sosial lunsj med kursdeltagerne var en del av pakka – så matpakka ble igjen hjemme. I dag var altså første dag hvor kantinematen skulle bli byttet ut med matpakka, og så langt så bra. Ikke den mest spennende utformingen på matpakka, men håper at med litt trening og økt bevissthet blir matpakka mer spennende etterhvert.

John Richard dag 2

 

Dag 0: Dagen før dagen

Min målsetting er å ta med matpakke alle dager – med unntak av de dagene jeg kjører eller deltar på kurs/konferanser. Det betyr i praksis å droppe kantinematen på jobb, og således både få et mer bevisst forhold til hva jeg spiser, få et sunnere kosthold, spare penger og forhåpentligvis også redusere mengden av mat vi kaster hjemme. I dag er dagen før dagen, og har lyst til å dele et bilde av hva jeg skal si nei til – noe som i teorien ikke burde være vanskelig – men i en travel hverdag kan være krevende nok. Og, kanskje blir torsdagene vanskeligst, da det er pannekaketradisjon i kantina…eller sushibuffet på Trondheim torg på fredagene…

john