Go to Top

cCHANGE Challenge: Robin Christoffer Vold

Robin Vold

Min cChallenge: Kutte helt ut Facebook, youtube, og andre sosiale medier.

Mitt navn er Robin Vold, og jeg er 16 år, jeg går på Fredrikstad videregående skole, og bor i Fredrikstad.  

På fritiden min spiller jeg dataspill og trener Taekwondo, i tillegg til å henge med venner. Mye tid går også til prøveøving og lekser. Jeg har også andre interesser som for eksempel seiling.

Del dette

facebook_icontwitter_iconlinkedin_icon

Dag 24: Gleder meg til det er over!

På skolen fikk vi en lekse å se en youtube-video om borgerrettighetskampen i USA i Engelsk. Selv om jeg egentlig har feilet oppgaven, teller jeg det ikke som et tap. Hovedmeningen var å spare tid og strøm. Av å se en 5 minutters video bruker du jo ikke så mye strøm. Ellers går det bra med utfordringen, nå gleder jeg meg mest til den blir over, så jeg kan se hva som har skjedd den siste måneden.

Dag 20: Ikke så lett, likevel

I vinterferien er jeg alltid på hytta. Vi har ikke internett der så jeg kunne ikke ha brukt sosiale medier uansett. Allikevel var det vanskeligere enn jeg trodde. Om det har med at jeg er mer avhengig nå enn for et år siden, eller at jeg nesten har vært uten sosiale medier i to og en halv uke, vet jeg ikke. Men istedenfor å bli enklere, som jeg trodde det skulle bli, har det blitt vanskeligere å holde seg unna sosiale medier etter tid.

Dag 10: Stadig lettere

Den foregående uken har jeg klart å holde meg unna sosiale medier. Det har vært vanskelig til tider, men det har gått bra. Jeg ble overrasket over hvor vanskelig det var. Det verste er at det kun har gått en uke og jeg har tre til jeg må klare. 

I dag klarte jeg det ganske enkelt. Det som var en uvane før; å gå inn på facebook med en gang jeg kom hjem, har jeg sluttet å tenke på. Jeg har avvent meg trangen til å sjekke facebook, og jeg tror de resterende ukene kommer til å bli enklere enn den første.

Dag 2: Gamle vaner

Det var først i dag jeg kjente hvor mye jeg bruker sosiale medier. Dette fant jeg ut når jeg gjorde min gamle vane. Det er å åpne pc-en, gå på nettet og starte å skrive facebook på søkefeltet. Det var da jeg husket at jeg hadde meldt meg på dette prosjektet. Jeg vurderte om jeg faktisk skulle gi opp etter kun to dager uten sosiale medier, men jeg bestemte meg for ikke å gi opp. Dette er bare andre dag og jeg har mange lange dager igjen.

Dag 0: Spare tid og hjelpe miljøet

Jeg har valgte å kutte ut sosiale medier på grunn av at jeg bruker flere timer i uken på dette. Det er tid jeg heller vil bruke på mer produktive ting. I tillegg til at jeg har valgte å kutte ut sosiale medier fordi jeg vil spare tid, vil jeg også gjøre det for å hjelpe miljøet.