Go to Top

cCHANGE Challenge: Frida Jerve

 Frida Jerve

Frida Jerve 

Min cChallenge: Bruke 30 kroner dagen

Mitt navn er Frida Jerve, jeg er 17 år og går på Elvebakken VGs i Oslo. Jeg mener klima og miljø er noen av de viktigste utfordringene vi står ovenfor i dag. Det er bra det er såpass mye fokus på det, men det trengs handlinger bak ordene. 

Jeg er vegetarianer men som spiser fisk, går eller sykler så mye jeg kan til skolen og prøver å være bevisst på hva jeg forbruker. 

Del dette

facebook_icontwitter_iconlinkedin_icon

Dag 26: Mer bevist

Det å holde seg til så lite penger blir fort ganske vanskelig, spesielt når man er på tur. Så på ferien min i påsken hadde jeg bestemt meg for at jeg ikke skulle gjennomføre det de dagene. Men jeg har prøvd å holde meg til 30 kr alle andre dager og det viser seg som ganske vanskelig. Noen ganger har jeg ikke brukt noe, andre har jeg brukt mye mer. Mest av det andre. Så selv om jeg ikke har klart det helt har jeg blitt mye mer bevisst på hvor mye jeg faktisk handler og at jeg tror jeg kommer til å fortsette å prøve å holde forbruket mitt så lite som mulig også etter prosjektet er ferdig.

Dag 8: Ligger ca i null!

Prosjektet går bra så langt, noen dager bruker jeg ingenting og da kan jeg bruke litt mer dagen etter, så jeg ligger cirka i null. Det jeg derimot merker er at jeg er mye mer bevisst på hvor mye jeg handler .Før har det vært veldig enkelt å bare tenke at jeg har lyst på noe, så gå å kjøpe det, men nå kan jeg jo ikke det. Jeg håper at også etter prosjektet er jeg litt flinkere til å begrense meg.

Dag 1: Revy og bare de 30!

Jeg er veldig engasjert i skolens revy, og det krever mye tid og arbeid. Det jeg har merket er at når man jobber mye, blir det fort til at man også bruker mye penger. Ikke nødvendigvis på store innkjøp, men heller mange småkjøp. Derfor vil jeg de neste 30 dagene bare bruke 30 kroner dagen. Dette er da utenom familiens matbudsjett og jeg kan spare opp eller “låne” penger fra andre dager.