Go to Top

cCHANGE Challenge: Martin Lorang Offersøe

Martin_Lorang_Offersøe

Martin Lorang Offersøe

Min cChallenge: Ikke spise kjøtt, fisk eller kylling og kun spise økologisk.

Mitt navn er Martin Lorang Offersøe er 22 år kommer fra Stavern, men bor i Kristiansand hvor jeg studerer utviklingsstudier ved UiA og jobber dom deltid på New Yorker.

På fritiden driver jeg trening og håndball, og er med venner. 

Del dette

facebook_icontwitter_iconlinkedin_icon

Dag 30: Selv den minste forandring hjelper

Når jeg først fikk høre om dette prosjektet var det noe som trigget meg, jeg visste ikke hva, men nysgjerrigheten tok overhånd og jeg ville være med! Det å skulle endre en hverdagslig ting, som i mitt tilfelle var å ikke spise kjøtt, fisk, eller kylling og prøve å leve organisk så godt som det var mulig, var en stor utfordring.  Men jeg gikk på med stort mot og ville klare målet! Men jeg fikk en glipp og spiste kjøtt og kylling, men etter en liten setback ga jeg ikke opp! Det ble etterhvert mye enklere å lage gode og smakfulle måltider, handle, og ikke minst fortsatt ha masse av energi og giv!

Jeg snakket med alle rundt meg og de visste hva jeg drev med og flere ville være med så vi hadde en liten konk internt om hvem som kunne klare det lengst, så vi har fortsatt ikke gitt oss! Men flere av de rundt meg har også valgt å gjøre andre ting, som det å slutte å bruke plastposer når de handler mat, flere har blitt inspirert og det synes jeg er veldig gøy! Dette gir meg også en glede i det som var mitt mål!

Så nå som vi er ferdig, sitter jeg igjen med å se at de minste forandringene kan skape en større kjede av forandringer!

Dag 23: Dagene flyr

Nå har det gått en DEL dager uten oppdatering fra meg! Dagene har gått så ekstremt fort, så fort at jeg ikke har klart å henge med! Med jobb, skole og eksamener som nærmer seg har det blitt mye som skjer i hverdagen. Og jeg har klart meg siden sist i mat veien! Go me!
Kreativiteten har blomstret, med både hell og mindre hell i nominasjoner i matveien! Det har blitt mye sushi, og siden jeg ikke skal spise fisk, har det gått i reker og scampi! Men jeg har også funnet en vegetarrestaurant i byen som har ekstremt mye godt, og mange retter har blitt med meg hjem og jeg har utforsket med mye rart på kjøkkenet! Påska ble hard, men jeg holdt meg til mye godis, og en del grønnsaker under middagene! Når man først kom inn i en slags rutine ble det mye enklere å stå i mot, og det føles veldig godt!

image1

 

image2

Dag 8: Okay week two – let’s be friends!

Uke én er forbi, uke to begynner nå! Jeg og uke én var ikke så gode venner som jeg håpet – jeg sprakk! Ett måltid med kylling, jeg klarte rett og slett ikke å la være! Jeg skal ikke sprekke denne uka, så plis la oss være venner, uke 2!

Dag 3: Hva har jeg kastet meg ut i?

Det er dag tre, og jeg har møtt en god del med utfordringer allerede!
Bare det å gå på butikken – det florerer av varer, men å finne økologisk på nærbutikken, det er ikke lett!
Jeg er innstilt på at dette skal gå, og vet at jeg klarer det bare jeg vil, men i går til middag traff det meg når jeg hadde planlagt nachos til middag at jeg ikke kunne spise kjøtt! Da gikk det opp et lys og jeg skjønte hva det var jeg faktisk hadde sagt ja til. Men jeg hadde ført inn alt jeg skulle ha, og byttet ut kjøttdeigen med bønner, og jeg ble overrasket over hvor mett jeg var og hvor godt det var!

Jeg er klar over hvor utfordrende det vil bli, men igjen, jeg er innstilt på at dette skal jeg klare!

Dag 0: Den gode starten – kommer jeg til å feile?

Grunnen til at jeg har valgt å bli med på dette prosjektet er rett og slett fordi jeg ikke kunne finne på noe bedre, og tenkte at det å spise sunt er en utfordring i seg selv, men i tillegg at å spise økologisk er en enda større utfordring, så hvorfor ikke slå to fluer i en smekk? Ikke bare skal jeg spise økologisk, men jeg skal også kutte ut alt av kjøtt, kylling og fisk (og jeg som elsker å stikke på Burger King i lunch’n på jobb!).

Som student blir man fort flink til å skjemme seg bort når en har sjansen, og spare når en må. Da blir det lett å kjøpe det billigste til enhver tid og derfor blir middagen ofte bestående av kylligkjøttdeig, men nå er det slutt på lette utveier. Jeg skal bli mer bevisst på hva jeg faktisk spiser og hva jeg handler inn!

Jeg har hatt en del diskusjoner med meg selv om hvordan jeg skal klare å få til dette prosjektet og har spurt en del venner hva de tenker og mener om at jeg skal klare å gjennomføre dette. Alle har bare kommet med positive tilbakemeldinger og flere har allerede sagt at de vil være med for å støtte meg og saken. Jeg ble veldig overrasket over den raske responsen til mine venner og hvor fort de ville hive seg med, så jeg har virkelig trua på at om en bestemmer seg for å gjøre noe slikt som dette, er flink til å si ifra og opplyser om hvorfor en gjør det, så vil ringvirkningene komme, og jeg lærte tidlig at alle monner drar, så dette går riktig vei!